50 YILLIK SAĞLIK HİZMETİNİ KARŞILAYACAK HASTANE

50 YILLIK SAĞLIK HİZMETİNİ KARŞILAYACAK HASTANE

Bafra İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Davut Çepni,

A+A-

“Yeni devlet hastanesi yatırımla birlikte Bafra’da 50 sene daha sağlık alanında bir yatırıma ihtiyaç duyulmayacak” dedi. 

Başhekim Dr. Davut Çepni, yeni yapılan devlet hastanesini mahalle muhtarlarına gezdirdi. Bafra’ya TOKİ tarafından 50 milyon liraya 52 bin metrekare kapalı alanda yapılan 250 yataklı yeni hastaneyi gezdiren Başhekim Uzm. Dr. Davut Çepni, bölgenin en modern hastanesine kavuşacaklarını söyledi. Çepni, “Hizmet kalitesiyle bölgenin en modern hastanesi olacak. Tıbbi cihaz olarak donanım olarak hiçbir şey eksik olmayacak. Doktor arkadaşların her türlü araç gereçleri karşılanacak. Yoğun bakım servislerinde yatacak hastaların hangi bölümde olursa olsun rahat bir şekilde barınacak. Bununla ilgili de elamanlarımızı kursa gönderip sertifika aldırıyoruz. Bu yatırımla birlikte Bafra’da 50 sene daha sağlık alanında bir yatırıma ihtiyaç duyulmayacak” diye konuştu. 
İnşaat firmasıyla sürekli diyalog halinde olduklarını kaydeden Çepni, Kalite Yönetim Birimi ile birlikte noksanları tespit ederek bunların giderilmesine yardımcı olduklarını belirtti. 
Başhekim Uzm. Dr. Davut Çepni ve Ortopedi Uzm. Gökhan Keleş ile birlikte yeni hastanenin inşaatını gezen ve bilgi alan mahalle muhtarları, hastanenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Muhtarlar, eski hastanenin de sağlık meslek lisesi olarak değerlendirilmesini istediler. 
Şehir muhtarları adına açıklama yapan Emirefendi Mahallesi Muhtarı Aşur Yılmaz, “Bafra, Samsun’un en büyük ilçesi olması sebebiyle eski devlet hastanesinin bölge sağlık meslek lisesi olması ilçemize eğitim-öğretim ve ekonomik açıdan kazanımları olabilir. Hatta bölge yatılı da düşünülüp diğer il ve ilçelerden öğrenci gelmesi sağlanabilir. Bu liseler sağlık alanında ara elaman yetiştireceğinden, bu alandaki personel açığının kapatılmasında büyük katkı sağlayabilir. Bu fikri vekillerimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız düşünüp değerlendirirlerse Bafra için büyük bir kazanım olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Yeni devlet hastanesinin yıl sonuna yetiştirilebilmesi için 160 kişi ile çalışmalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.