50 YAŞINDA YÜKSEKOKUL BİTİRDİ

50 YAŞINDA YÜKSEKOKUL BİTİRDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

A+A-

Törende, 50 yaşında muhasebe bölümünü bitiren Secan Çiçek ile 48 yaşındaki mahkum Ducan Davutoğlu da diplomalarını aldı. 

Okul bahçesinde düzenlenen törene Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kurt, Bafra Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Aydın, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Çırak, öğretim üyeleri ve veliler katıldı.
Okul birincisi Selim Aktaş, yaptığı konuşmada, okul müdürüne ve yöneticilerine teşekkür etti. 18. mezuniyet töreninde birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Okul Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Çırak, 200 öğrencinin mezun olma imkanı olduğunu söyledi. Ardından yüksekokul halk oyunları ekibinin gösterisi büyük alkış aldı. Halk oyunları ekibinin gösterisinden sonra belge törenine geçildi. Okul birincisi Selim Aktaş’a, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kurt tarafından başarı belgesi verildi. 


Törende 50 yaşında muhasebe bölümünü bitiren Secan Çiçek ile 48 yaşındaki mahkum Ducan Davutoğlu’nu da diplomaları verildi. Bafra Devlet Hastanesi’nde 30 yıllık memur iki çocuk annesi 50 yaşındaki Sevcan Çiçek, “Oğlum ziraat mühendisi, kızım mimar ben de onlara örnek olmak için azmettim ve okulumu başarıyla bitirdi. Okumanın yaşının olmadığına inananlardanım” dedi.


Mezuniyet töreninde, cezaevinde mahkum olan 48 yaşındaki Ducan Davutoğlu, diplomasını Cezaevi Müdürü Kasım Demiralp’in elinden aldı. Cezaevi Müdürü Demiralp, “Hükümlümüz Ducan Davutoğlu 2011-2012 eğitim-öğretim yılında başarıyla mezun olmuştur. Bu kurumumuzun ilk mezunudur. Kendisini kutluyoruz. Ceza İnfaz Kurumumuz sadece hükümlülerin kaldığı, barındığı bir yer değil, eğitime ve sosyal faaliyetlere önem verdiği için büyük önem arz etmektedir. 300’e yakın okuyan hükümlü ve tutuklusuyla bölgenin en büyük cezaevi olma özelliğini taşıyor. Kurumumuzun asıl amacı hükümlüleri topluma kazandırarak faydalı bireyler haline getirmesidir” diye konuştu.
2006 yılında işlediği bir suçtan dolayı müebbet hapse mahkum olan, daha sonra cezası 10 yıla düşen hükümlü Ducan Davutoğlu, “Açık cezaevine sevkimiz çıkınca kurum müdürümüz ve öğretmenimiz bana yardımcı oldular. Üniversite sınavlarına girdim ve başarılı oldum.

Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü’nü kazandım. Bir de açık cezaevlerinin rehabilitasyon merkezi olarak geçiyor. Rehabilitasyon merkezinde tamamen dışa dönük insanları dışarıya alıştırma topluma kazandırma gibi bir amaç güdülüyor. Bundan dolayı kurum müdürümüze ve öğretmenimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Tören, öğrencilerin müzik eşliğinde oynamasıyla son buldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.