3'NCÜ ULUSLARARASI TIP KONGRESİ'NE DAMGASINI VURDU

3'NCÜ ULUSLARARASI TIP KONGRESİ'NE DAMGASINI VURDU

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op.Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al, 3. uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi'nde birer sunum yaparak mesleki deneyimlerini paylaştılar.

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinin Amisos Grand Otel’de düzenlediği IMESCON (International Medical Student Congress) 3.Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi, Tıp öğrenceleri tarafından önemli bir deneyim ve tecrübe paylaşımının olduğu bir program gerçekleştirildi.

300 ÖĞRENCİ KONUK HOCALARIYLA KATILDI
8-9-10 Mayıs tarihinde yapılan 3. Uluslararası Tıp kongresine Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op.Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al'da katıldı. Türkiye'nin farklı yerlerinden yaklaşık 300 öğrenci ve konuk hocaların katıldığı kongrede Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op. Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al, metabolik cerrahi, obezite ve tip 2 diyabet hastalığının tedavi yöntemleri ve ameliyatları üzerine sunum yaptılar.
 
'BUNA METABOLİK CERRAHİ DİYORUZ'
Şeker hastalığına cerrahi yöntem ile müdahele edilebilirmi sorusuna cevap veren genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op. Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al, "Bu sorunun cevabı kesinlikle "Evet"tir.Tip 2 diyabet hastalarının ameliyat yöntemleri ile tedavi edilmektedirler. Buna metabolik cerrahi diyoruz. Tip 2 diyabetin klasik tedavisinde eğitim, diyet, egzersiz ve ilaç kullanımı ile hareket edilir. Ancak tüm bu tedavilere rağmen hastalık bazen ilerleyici bir seyir göstenir. Hatta yoğun insülin kullanıma rağmen istenilen sonuç alınamaz. İşte bu durumda Metabolik cerrahi tip 2 diyabet hastalığının  başarılı bir tedavi yöntemi olarak gündeme gelmektedir. Metabolik cerrahi tedavi yöntemini  hastalarımıza başarıyla uygulamaktayız" dedi.
 
Genel Cerrahi Kliniği Uzmanları Op. Dr. Kerim Güzel ve Op. Dr. Muzaffer Al, sunumlarının ardından tıp ögrencileri tarafından gelen sorulara da cevap verdiler.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.