357. JANDARMA KISA DÖNEM YEMİN TÖRENİ DÜZENLENDİ

357. JANDARMA KISA DÖNEM YEMİN TÖRENİ DÜZENLENDİ

Samsun İl Jandarma Komutanlığında, vatani görevini yapmak üzere üç haftalık temel eğitim sürelerini tamamlayan 357. kısa dönem yükümlülerin yemin töreni Bafra'da düzenlendi.

A+A-

Bafra Kapalı Spor Salonunda düzenlenen yemin törenine Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin,  Samsun İl Jandarma Komutanı J. Albay Hacı Demirezen, Samsun İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Albay Vural Yıldırım, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Komutanı J. Yarbay Mehmet Arı, Samsun İl Jandarma Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Komutanı J. Yarbay M. Ali Bayer, Bafra Askerlik Şube Başkanı P. Yzb. Serkan Savaş, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Daire Müdürleri, Kurum Amirleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda asker aileleri ve vatandaşlar katıldı.
DOST DÜŞMAN DUYSUN
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende 357. kısa dönem yükümlüler adına konuşan J. Er. Emre Erkan, "Bizler kutsal yuvamız olan askerlik ocağına yurdun değişik yerlerinden koşarak geldik. Amacımız her Türk vatandaşının yaptığı gibi askerlik görevimizi yapmak ve sorumluluklarını yerine getirmek, atalarımızdan bizlere miras kalan Cumhuriyetin laik ve demokratik rejimi canımız pahasına korumaktır. Bu görevimizin ne kadar zor ve sorumluluk gerektirdiğinin bilincindeyiz. Ulu önder Atatürk'ün "Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan döker" sözünün ışığında daha azimli ve gururlu bir şekilde çalışarak Muaffak olacağız. Anne ve babalarımız, şuanda karşınızda daha güçlü daha olgun daha imanlı ve gerçek Atatürkçü evlatlarınız bulunmaktadır gözünüz arkada kalmasın. Biz bu ocağa gelirken baba ocağını sizlere emanet ettik. sizlerde vatan savunmasını bizlere emanet ettiniz. emanete bağlılığımızı göstermek için bayrak ve silah üzerine ant içerek namus ve şeref sözü vereceğiz. Bu gün hayatımızda bir dönüm noktası olarak gördüğümüz ant içme töreninde içtiğimiz antla Samsun İl Jandarma Komutanlığı Mehmetçikleri olarak, dosta düşmana şunu haykırmak istiyoruz. Biz bu vatanın bükülmez bilekli bekçileriyiz, biz şanlı bayrağın bayraktarıyız, biz hürriyet ve istiklal timsali Mehmetçikleriz, biz Atatürk ilke ve inkılapları ve Atatürkçü düşünce sisteminin teminatlarıyız arz ederim.'şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından J. Er. Semih Gür, "Ben Askerim" adlı şiiri okuyarak katılımcılardan büyük alkış alırken, 357. Kısa dönem erlerinden Samsun İl Jandarma Komutanlığına ilk katılan J. Er. Tansu Tatar'a Bafra Kaymakamı Halis Arslan tarafından ödül verildi. 
10-28 kasım tarihleri arasında üç haftalık temel eğitimini tamamlayan 357. kısa dönem erlere, Eğitim Bölük Komutanları J. Üstgm. Volkan Yıldırım tarafından yemin ettirildi.
ÖNEMLİ OLAN YEMİNE BAĞLI KALMAK
Samsun İl Jandarma Komutanı J. Albay Hacı Demirezen, " Jandarma teşkilatımız dün olduğu gibi bu günde milli bütünlüğümüze kastedecek her türlü tehdide karşı azim ve kararlılıkla karşı koyacaktır.'dedi.
Sözlerine devam eden J. Albay Demirezen, "Bizlere emanet ettiğiniz yiğit evlatlarınız temel askerlik eğitimlerini tamamlayarak yapmış oldukları yeminle Jandarma ve TSK mensubu olmuştur. Çok kısa sürede askerlik eğitimini hak ederek karşınızda gururla dimdik duran evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır. Kahraman mehmetçikler her türk askeri gibi askerlik görevini ifa etmek üzere birliğimize katıldınız. üç haftalık temel eğitim süresini tamamladıktan sonra bu gün burada vatan ve millet uğruna canınızı feda edebileceğiniz haykırarak, laik cumhuriyetimizi her ne pahasına olursa olsun koruma ve kollama azminizi şehit kanlarımızdan oluşmuş albayrağımız ve silah üstüne ellerinizi koyarak ant içtiniz. Kutsal askerlik görevi süresince sizlere yol gösterecek olan bu andınız, dürüstlük, vazife, disiplin,vicdan, adalet, başarı, namus, şeref, insan sevgisi ve vatan anlamında olup asker olduğunuzun kabul belgesidir. Önemli olan askerlik ve yaşam süresince yaptığınız yemine bağlı kalmaktır. Anadoluyu asırlardır bizlere vatan yapmış bu uğurda kanlarını akıtarak şehit olmuş bir milletin evlatlarısınız. dün olduğu gibi bu günde içte ve dışta hiç bir güç sizleri koparamayacak ve bu güzel vatanımızı parçalayamayacaktır. Sizler bir türk askerine yakışır şekilde ağırbaşlılık ve ciddiyet içerisinde attığınız her adımla Türk Silahlı Kuvvetlerini en iyi şekilde temsil edecek ve sizlere güvenenleri utandırmayacaksınız.  Yüce milletimizin bağrından çıkanTürk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olmaktan her zaman gurur duyan kahraman ve fedakar jandarma teşkilatının öncelikli görevi yurdun genelinde huzur ve güveni sağlamak, insan hak ve özgürlüğüne saygı göstermektir. Gücünü milletinden alan Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı hukukun üstünlüğüne, çağdaş ve demokratik değerlere saygılı kahraman jandarma teşkilatına hizmet etmekten ne kadar gurur duysak azdır.Jandarma teşkilatımız dün olduğu gibi bu günde milli bütünlüğümüze kastedecek her türlü tehdide karşı azim ve kararlılıkla karşı koyacaktır.'dedi.
Düzenlenen yemin töreni, 357. kısa dönem erlerin tören geçişi ile son buldu. Törenin ardından yeminlerini eden erler, yemin törenine katılan aileleri ile görüşerek hasret giderdi.

dsc_0253-001.jpgdsc_0254.jpgdsc_0258.jpgdsc_0260-002.jpgdsc_0262.jpgdsc_0263.jpgdsc_0264-001.jpgdsc_0265.jpgdsc_0267-002.jpgdsc_0285.jpgdsc_0298.jpgdsc_0301.jpgdsc_0317-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.