31 Aralık tarihi Azerbaycanlılar açısından çok önemli bir gün.

31 Aralık tarihi Azerbaycanlılar açısından çok önemli bir gün.

Eko Avrasya başkan yardımcısı Kemal Kurnaz Azerbaycan Halkını "31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü" nedeniyle tebrik etti

A+A-
31 Aralık tarihi Azerbaycanlılar açısından çok önemli bir gün..
Azerbaycan halkı, her yıl 31 Aralık'ta ''Ulusal Dayanışma Günü''nü kutlamaktadır. Eski bir tarihe sahip olan Azerbaycan halkı, uzun yıllardır iyi korunmuş gelenekleri, kültürleri ve tarihi kökenlerine özgü iyi bir şekilde bu olağanüstü bayramını, tüm dünyada kutluyor. Bu bayram her geçen yıl gittikçe daha da genişliyor, yüreğinde Azerbaycan sevdası olan ve azerbaycanlı olan her kes yüreğinde milli-ruhsal birlik duygusuyla bu bayramı kutluyor. Dayanışma ve birlik arzusu olan bu bayram, uzun yıllardır edinilen özgürlük ve birlik duygularının bir tezahürüdür.
Ulusal bayram, bir kez daha dahi lider Haydar Aliyev'in tüm Dünya Azerbaycanlılarını birleştirme yeteneğini göstermiş bulunuyor.
Büyük liderin politik yönünün saygın halefi Sayın İlham Aliyev, cumhurbaşkanlığının başından itibaren bu çizgiye olan bağlılığını göstermektedir.
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yalnızca Türkiye ile değil, aynı zamanda Orta Asya’nın Türkçe konuşan devletleriyle de ilişkilerini güçlendirme yönünde önemli adımlar atmaktadır.
Azerbaycan Türklerinin birlik, beraberlik ve ülkeye bağlılığının göstergesi olarak kabul edilen, Dünya Azerbaycanlıları Hemreylik (Dayanışma) Gününü EkoAvrasya sivil toplum gurubumuz adına yürekten kutlarım..
Günün esas amacı dünya üzerinde faklı farklı ülkelerde bulunan Azerbaycan türkleri arasındaki ilişkileri canlı tutmak, aralarındaki birlik ve dayanışma duygusunu geliştirmektir. Kardeş ülke Azerbaycan bu canlılığı faslasıyla korumaktadır...
 
Ülker Piriyeva 
Ankara
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.