30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Savaşı ile Anadolu’yu Türk yurdu haline getiren Alparslan’dan , II. Kılıçarlsan’a,

A+A-

Osman Gazi’ye, Fatih Sultan Mehmet’e, II. Abdülhamit’e, Fevzi Çakmak Paşa’ya , Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu coğrafyada bugün yaşıyorsak nefes alıyorsak onlara çok şey borçluyuz.

 

10 asır boyunca Türk’ün Anadolu’daki varlığından rahatsız olan mihraklar bir dizi savaşlarla Türk’ü imha etmeye çalışsa da hep hezimet yaşamışlardır. Anadolu’da yaklaşık 10 asır boyunca  gönderde Türk bayrağı dalgalanıyor, minarelerde Allah’ın çağrısı ezan yankılanıyor.

Her seferinde kazanmış olduğu zaferle Kahraman Türk Milleti Anadolu’daki varlığını ispat etmiş ve Anadolu’nun tapusunun kendide olduğunu tüm cihana göstermiştir. Selçuklu’dan Osmanlı’ya asırlarca Anadolu Türk’ün sevdası, namusu olmuştur.

 

Yakın tarihimizde 1. Dünya Savaşında yedi düvel ile karşı karşıya gelen Osmanlı Devleti  yenik duruma düşmüş ve Anadolu düşman işgaline uğramıştı. Osmanlı Devletini saf dışı bırakan düşman kuvvetleri şehir şehir işgallere başlamıştı. Anadolu insanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde teşkilatlandı. Kongre ve mitinglerle Anadolu’da milli bir ruh oluşturuldu. Kıt imkanlarla düşmana karşı  iman dolu göğüsler kalkan oldu. Milli mücadele olarak adlandırdığımız bu savaş sürecinin son safhasında 30 Ağustos 1922 de Başkomutanlık Meydan Savaşı ile yurdumuz düşmandan arındırıldı. Bu kutlu zafer Türk Milletinin bayramı oldu.

 

Son olarak bu günlerde gönlümüz hüzünlü, yüreğimiz buruk. Nerdeyse her gün şehit veriyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bölücü unsurlar ve bölücü unsurlara çanak tutanlar  bu vatanın bekası için mücadele etmiş şehitlerimize, ecdadımıza  ihanet içindeler. Bölücü ve yıkıcı terör örgütlerini lanetliyorum. Bu vatan için mücadeleden çekinmeyen herkesi selamlıyorum 

 

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!  
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Anadolu yiğitleri ancak bu kadar şanlı idi

 

Şanlı Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

 

                                                                 Osman Osma

                                                                     Bafra Ülkü Ocakları Başkanı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.