20 Ocak 1989’u unutmadık, unutmayacağız

20 Ocak 1989’u unutmadık, unutmayacağız

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsunspor’un 20 Ocak 1989’da Malatya deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirenler için bir mesaj yayımladı

A+A-

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsunspor’un 20 Ocak 1989’da Malatyaspor deplasmanına giderken futbolcular ve teknik heyeti taşıyan otobüsün geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamlarını yitiren Teknik Direktör Nuri Asan ve futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan ile ilgili bir mesaj yayımladı. Göksel, “Türk Futbol Tarihi, Samsun’un, Samsunspor’un ve Türk Milleti’nin unutmadığı o kara günü asla unutmayacaktır” dedi.

BU ACI ORTAKTIR

Samsunspor’a ve ‘Futbol Şehitleri’nin ailelerine taziyelerini ileten Göksel, “Samsunspor kafilesi, 1988-1989 sezonunda 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Türkiye 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza’da trafik kazası geçirmiş ve Samsunspor’umuzun üç oyuncusu, teknik direktörü ve kafilenin şoförü hayatlarını kaybetmişlerdir. Kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralanmış ya da sakat kalmıştır. Kazada hayatlarını kaybeden ve Türk Futbol Tarihinde, ‘Futbol Şehitleri’ olarak anılan teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer BadalıoğluMete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı ölümlerinin 28. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Samsunspor Camiasına, tüm Samsun’a ve ‘Futbol Şehitleri’mizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu acıyı yaşayan ve kazadan sağ kurtulan futbolcu ve teknik heyete de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Samsunspor’umuzun yaşadığı bu acı ve kara gün, Samsun’un, Samsunspor’un ve Türk Milleti’nin hafızalarından silinmemiştir ve silinmeyecektir. Bu elim kaza Türk Milleti’nin ortak acısıdır. Cenab-ı Allah böyle acıları milletimize bir daha yaşatmasın” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.