1994 Ruhu Geri Geldi

1994 Ruhu Geri Geldi

24 Haziranda yapılacak olan seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden MHP Samsun Milletvekili Abdurrahman Çamaş ve ekibi 1994 yılında Belediye seçimlerindeki heyecanı Bafra'ya taşıdı.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Abdurrahman Çamaş Kolay Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek destek istedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Kolay Mahallesini ziyaret eden Abdurrahman Çamaş, Gün birlik günüdür, gün yedi düvele meydan okuma günüdür diyerek sözlerine şöyle devam etti,
İnsanlığın var olduğu andan itibaren muhatap kaldığı maddi ve manevi sorunlardan kurtuluşun yollarını aradığını, bulduğu zaman yükseldiğini, mahrum kaldığında da dağılmanın, yıkımın, yozlaşmanın pençesine düştüğünü belirten Çamaş, Yusuf Has Hacib’in, “Dünya baştan ayağı bozuldu, görüp de şaşıran var mı bunu? Müslümanlar karıştı, birbirini yiyor, tam bir huzur bulan kafirler yatıyor” sözünü anımsattı.
Aklı başında, vicdan ve insaf sahibi her insanın talebinin benzer olduğunu kaydeden Çamaş, “Huzur aranır, sükûnet istenir, saadet beklenir, refah ümit edilir. Bunlar her insanın hakkıdır. Bu değerler insanın insanca yaşaması için yeterli değilse de, gerekli ihtiyaçlar arasındadır. Farkında mısınız, ne çok kutuplaştık? Nasıl da birbirimize çatık kaşlarla bakar olduk? Yüzler gergin, sesler boğuk, eller soğuk, gönüller donuk! Diyor ya Yusuf Has Hacib, ‘Yaşam zorlaştı, endişe çoğaldı; hırs ve tamah arttı, sevinç azaldı.’ Tam da böyle değil mi? Kalpten geçen dilden akarmış. Eğer bu akan güzellikle, doğrulukla, helalle, temizlikle bezenmiş ise mesele yoktur, marifet ve mehabetin aşısı tutmuş demektir. Yok akıntıda kir, pas, nifak, kötülük varsa melanet ve zillet adresini bulmuş haldedir. Her insan emanettir. Manevi sorumluluğunu idrak edenler için emanetin yere düşmesi, emanete leke düşürülmesi hatıra veya hayale bile getirilemeyecektir. Ancak Yusuf Has Hacib yine asırlar önce hükmünü vermişti, ‘Emanetin adı var, hani koruyan; nasihatin sözü var, hani tutan” ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.