19 Mayıslı Girişimciler Sertifikalarını Aldılar

19 Mayıslı Girişimciler Sertifikalarını Aldılar

19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 25 girişimciye sertifikalarını verdi.

A+A-

19 Mayıs Kaymakamlığı, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 girişimci sertifikalarını 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci'nin elinden aldılar.

19 Mayıs Kaymakamlığı girişimcileri desteklemek, özellikle 19 Mayıs’ı geliştirecek gerek turizm gibi sosyal alanlarda gerekse imalat gibi üretim alanlarında girişimcilik kültürünün yaygınlaşması insanların üretime ve istihdama yönlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği yaparak uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlendi. Koordinatörlüğünü 19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimince yapılan eğitimler sonucunda kemençe imalatçısı, bakalit imalatçısı, dondurma imalatçısı, kırsal konaklama tesisi, motor tamircisi, reklam-tasarım ajansı, fotoğrafçı, fotokopi merkezi, bay ve bayan terzi, erkek ve bayan kuaför, çocuk giyim satıcısı, hurdacı, kafe,  kuruyemişçi, yöresel ev yemekleri lokantası gibi işyerleri açmak için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 girişimcinin sertifikalarını 19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci verdi.

19 Mayıs Kaymakamı Kadir Ekinci, "KOSGEB Girişimcilik Sertifikası ile KOSGEB'e projesini sunan vatandaşlarımız geri ödemesiz 27.000 TL’ye kadar hibe desteği alarak kendi işlerini kurabilecekler. Yakın zamanda bu miktar 30.000 TL’ye çıkarılacaktır. Kimse kimseye 30 bin TL'yi çıkartıp vermez. Bu destek işyerini açan vatandaşlarımız için önemli bir başlangıç olacaktır.  Ayrıca altın bir sermaye olan bu destekten sonra sabit makine ve teçhizat alarak işini daha da büyütmek isteyen girişimcilerimiz, 2 yılı ödemesiz 4 yıl vadeli 70 bin TL ye kadar faizsiz geri ödemeli desteklerden de yararlanabilecektir. Hele hele bu 100 bin TL'yi hiç kimse vermez. Devletimizin sunduğu bu imkanın iyi değerlendirilmesi gerekir" dedi.

Eğitimleri tamamlayan girişimcilerden Serkan Aydın "Eğitimlerle birlikte hayata ve işimize bakışımız değişti. Eğitimler sonucunda kendi iş planımızı kendimiz yazmayı, hayatı planlamayı öğrendik. Hazırladığım iş planımı KOSGEB'e sunarak en kısa zamanda desteklerden yararlanacağım" dedi.

Haber: Abdullah Özdemir

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.