19 Mayıs'da bir Dünya şampiyonu

19 Mayıs'da bir Dünya şampiyonu

19 Mayıs ilçesinde Mixed Martial Arts (MMA) karışık dövüş sanatları (kafes dövüşü) tanıtıldı.

A+A-

Ballıca Gençlik Spor Kulübü’nün daveti üzerine 19 Mayıs'a gelen karışık dövüş sanatları ve Türkiye Wushu Federasyonu Milli Takım Antrenörü Şafak Bazancir (MMA) karışık dövüş sanatları hakkında gençlere seminer verdi. Karışık dövüş sanatları teknikleri hakkında verdiği seminerde sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine nasıl hücum etmeleri tekniklerini gösterdi.
Ballıca Gençlik Spor Kulübü Başkanı Wushu Milli Takım Antrenörü Bilal Çelebi, "19 Mayıs’ı tanıtmak için ve gençlere iyi bir gelecek sağlamak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bütün spor dallarında seminerler vererek her gencin kendine has becerisi keşfetmesi için bu organizasyonları yapmaktayız. Amacımız burada gençlerimiz hangi spora daha yatkın olacaklarını keşfetmektir, Bazancir hocamız o kadar yoğun olmalarına rağmen bizleri kırmayıp 19 mayıs ballıca gençlik spor kulübü daveti üzerine ilçemizi şereflendirdi. Kendilerine ve tüm katılımcı sporculara sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.
Biz antrenörler gençlerimizin geleceği için mücadele edip her şeyden önce ailesine ve vatanına faydalı bireyler yetiştirmek amacıyla bu yola çıktık. Çıktığımız bu davada yegane amacımız vatan bayrağını dünyanın her yerinde en güzel şekilde temsil etmektir sporculara önce özgüveni sonra spor ahlakını aşılıyoruz. MMA branşı mücadele sporlarının en üst noktası haline gelmiştir. Organizasyonlarda ve diğer mücadele sporlarında kullanılan ve çok geniş savunma ve atak teknikleri içeren tam temas mücadele sporudur. Kurallar sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine hücum etmelerine ve sarılarak mücadele etmelerine izin vermektedir. Bu tip organizasyonlar farklı geçmişleri olan sporcuların birbirleriyle müsabaka yapmalarına olanak sağlamaktadır. Günümüzde izlenme oranı olarak futboldan sonra 2. sırada gelmektedir. Türkiye'de MMA sporunun geçmişi 3 yıl önceye dayanmaktadır daha önce bireysel anlamda yapılmakta olan MMA sporu federasyon sayesinde resmi kimliğine kavuşmuştur” şeklinde konuştu.
Seminer sonunda Wushu Milli Takım Antrenörü Ahmet Kurt ve Ballıca Gençlik Spor Kulübü Başkanı, Wushu Milli Takım Antrenörü Bilal Çelebi, Karışık Dövüş Sanatlar Milli Takım Antrenörü Şafak Bazancir'e katılım ve teşekkür plaketi verdiler.

19-mayisda-bir-dunya-sampiyonu.jpg19-mayisda-bir-dunya-sampiyonu-001.jpg19-mayisda-bir-dunya-sampiyonu-002.jpg19-mayisda-bir-dunya-sampiyonu-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.