19 Mayıs'da 29 Ekim Coşkusu

19 Mayıs'da 29 Ekim Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. Yıl dönümü, 19 Mayıs İlçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

15 Temmuz Millet Meydanındaki etkinliklere, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Daire Amirler, Öğrenciler, Öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 ‘Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde kazandığı bağımsızlık mücadelesinin en önemli zaferi olan Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşıyoruz.’ diyen 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti, esaret altında verilen destansı mücadelenin galibiyetle taçlanarak, tüm dünyaya ilan edilmiş bağımsız yaşama iradesinin ismi, Türk Milletinin uygar dünyadaki saygın yerinin gurur abidesidir. Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasına kadar geçen sürede Türk Ulusunun sergilediği istiklal mücadelesi dünya üzerinde örneğine çok az rastlanabilecek bir kahramanlık destanıdır. Bu destan 15 Temmuz 2016 günü yeniden gözler önüne serilmiş, Türk milletinin esaret altına alınamayacağını bir kez daha belgelemiştir.

Bugün ayrıca yükselen ve muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkmak için var gücüyle çalışan Türkiye Cumhuriyeti, Dünya’nın en büyük Havalimanını da hizmete açmaktadır. Her ne kadar ayaklarımıza prangalar vurmak isteseler de, ekonomik olarak saldırsalar da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yöneticileri bu dirayetten geri durmayacaktır.’ dedi.

Program,  şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleşen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve tören geçişiyle son buldu.

19-mayisda-29-ekim-coskusu-1.jpg19-mayisda-29-ekim-coskusu-2.jpg19-mayisda-29-ekim-coskusu-5.jpg19-mayisda-29-ekim-coskusu-6.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.