19 MAYIS TEK YÜREK OLDU

19 MAYIS TEK YÜREK OLDU

15 Temmuz Millet Meydanı darbe girişiminin 1. yıl dönümünde düzenlenen anma etkinliğinde doldu taştı.

A+A-

15 Temmuz 2016'da Fehtullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yıl dönümünde 19 Mayıs halkı 15 Temmuz Millet Meydan’ına akın etti.  15 Temmuz’da kaybettiğimiz şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganlarının attıldığı programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

BEYİNLERİ ÇÜRÜMÜŞ İNSANLAR

15 Temmuz 2016’da birçok 19 Mayıslı gazi oldu, diyen Ak Parti İlçe Başkanı Av. İrfan Kalaycı; ’’ 15 Temmuz gecesi şehit olamadık, şehitleri kıskanıyoruz. 15 Temmuz yaşandı ama geçmedi. Beyinleri çürümüş insanlar bu millete ihanet etti. Bu darbeye kontrollü darbe diyenler ve onların avaneleri bu milletin asil evlatları değillerdir. Artık dünyadaki egemen güçlerin gösterdiği yoldan değil, reisimizin gösterdiği yoldan gideceğiz.’’ dedi.

HALKIN ÜSTÜNDE BAŞKA BİR GÜÇ YOK

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ”Bundan tam bir yıl önce bu meydanda ülkemize yapılan hain saldırın mücadelesini verdik. Cumhurbaşkanımızın, çağrısından sonra meydanlarda toplandık. Bugün yine bir yılın ardından meydanlardayız. 15 Temmuz saldırısını basit bir ihtilal girişimi olarak görmüyorum. Bana göre; 15 Temmuz atalarımızdan bize kalmış cumhuriyetimizi yok etmek için yapılan büyük bir katliam ve hain harekettir. 40 yıllık planın 20 saatte bozulduğu gün olan 15 Temmuz’u ne unutacağız, ne de unutturacağız. Allah’ım bize güç verdi ve hain saldırılardan korudu. Çanakkale saldırısına benzer bir saldırı yaşadık, Allah bir daha göstermesin” dedi.

AZİZ 19 MAYIS HALKI İLE GURUR DUYUYORUM

15 Temmuz Millet Meydanını hınca hınç dolduran 19 Mayıslı hemşerilerine teşekkür eden Başkan Topaloğlu; ‘’ 15 Temmuz hain darbe gecesinde olduğu gibi, bugün bu meydanı dolduran ve 15 Temmuz ruhuna sahip çıkan 19 Mayıslı siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Böylesine güzel yürekli insanların olduğu güzel ilçemize hizmet etmekten gurur duyuyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.’’ dedi.

TÜRK MİLLETİ BİR DESTAN YAZDI

Alanları dolduran vatandaşlara teşekkür eden 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner,"15 Temmuz gecesi ülkemizi milletimizi demokrasimizi Cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizin yok etmek isteyen vatan hainleri Harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Vatanımıza devletimize demokrasimize her şartta sahip çıkacağız ”dedi.

Program, ikramlar, ilahiler, kasideler, şiirler ve sinevizyon gösterilerinin ardından sabah namazı kılınması ile son buldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.