19 MAYIS MERKEZ KURAN KURSU MEVLANAYI ANDI

19 MAYIS MERKEZ KURAN KURSU MEVLANAYI ANDI

Mevlana haftası dolayısıyla 19 Mayıs Merkez Kur’an Kursu öğrencileri Hazreti Mevlana’yı anma programı düzenlediler.

A+A-

Program Türkiye Kuranı Kerimi Güzel Okumada 4. olan Karadeniz bölge birincisi Merkez Kuran Kursu Öğrencisi İlkay Birgül tarafından Kuranı Kerim okunmasıyla başladı.

 

Programa Merkez Kur’an Kursu yöneticisi Şaban Şenocak, Kuran Kursu hocası Hayati Aleybeyoğlu Yörükler Mahallesi Merkez Cami imam hatibi, Ramazan Öz ve öğrenciler katıldı.

 

ŞENOCAK” H.Z MEVLANA İSLAMA BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU.

 

Merkez Kuran Kursu yöneticisi Şaban Şenocak; Mevlana haftası dünya ve Türkiye’de kutlanmaktadır. Öğrencilerimizle birlikte büyük mütefekkir Türk insanını anlaya bilmek onu hayatımızda uygulamak için program düzenliyoruz. Mevlana büyük bir mütefekkirdir, büyük insan, Kurandan ve peygamber efendimizden ilham almış bir insandır. Hazreti Mevlana daha iyi tanıyabilmek için böyle programlar tertip ediyoruz,mevlananın hiçbir zaman fiziki yapısı onun dış görünümü değerli değil,asıl alan şey onun takva üzere olmasıdır,onu bir hadisi şerifle anlatan Şaban Şenocak,muhakkak Allah sizin suretinize bakmaz Allah sizin amallerinize yaptıklarınıza kalbinizdeki imanınıza onun gereği olan amellerinize takvanıza bakar,Allahu teala bizim dış görünüşümüze elimizdeki malımıza mülkümüze bakmıyor,bizi imanımıza Salih amellerimize güzel işlerimize Allahu teale ona göre kuluna değer veriyor.Mevlana İslama ve Kurana büyük hizmetleri olan önemli bir insandı”şeklinde konuştu.Program,Öğrencilerin,Mevlana’yı anlatan şiirler kasideler ilahiler semazen gösterisiyle son buldu.

HARUN YAZICI

mevalan-haftasi.jpgmevalan-haftasi1.jpgmevalan-haftasi2.jpgmevalan-haftasi3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.