19 Mayıs İlçesi’ne Çocuk Trafik Eğitim Alanı

19 Mayıs İlçesi’ne Çocuk Trafik Eğitim Alanı

19 Mayıs Belediyesi tarafından okul öncesi çocuklar ile ilk ve orta-öğretim öğrencileri için Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi hazırlanıyor.

A+A-

İlçenin Yukarı Engiz Mahallesinde 5000 metrekare alan içerisinde 19 Mayıs Belediyesi tarafından yapılacak olan projede çocuklardaki trafik bilincinin oluşturulması ve trafikteki kuralların hayati önem taşıdığına inanan kuşaklar yetiştirilmesi amacıyla 'Ağaç yaşken eğilir' mantığı ile küçük yaşlardan itibaren bilinçli olarak trafiğe hazırlamayı hedefliyor.

“Çocuklar Sadece Teorik Değil Pratikte de Eğitim Alacak.”

Proje hakkında açıklamalarda bulunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’Çocuklarımızın, çocuk yaşta ilkokul, ortaokul çağlarında eğitimine katkı olsun, yetişirken bir şeyleri öğrenerek yetişsin. Sadece teorik değil pratikte de bunları görsün uygulasın istiyoruz. Oradaki elektronik aletlere binsin, bisikletlere binsin, ışıklarda dursun, karşıdan karşıya geçsin, bunu ilk defa anne babasının yanında elini tutarken ana caddede zorluklarla karşılaşmasın diye bizde bunu bu ilçede uygulayabilir miyiz diye düşündük. Daha sonradan baktığımızda yapabileceğimize kanaat getirdik. Biz bunu yaparsak milli eğitim ve halk eğitimle birlikte buralarda bazı kurslar ve eğitim verilerek çalışmalar sürdürülecek. Biz sadece projeyi hayata geçireceğiz, Ondan sonraki aşamayı ise eğitim alanındakini paydaş guruplarımızla birlikte sürdüreceğiz. Şuanda arkadaşlarımız bunun üzerine çalışıyor çevre düzenlemesiyle birlikte 2018’de bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz.’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.