19 Mayıs Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı

19 Mayıs Belediyesi'nde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, BEM-BİR-SEN (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever

A+A-

Şube Sekreteri Savaş Gayretli, 19 Mayıs Belediyesi İşyeri Temsilcisi Hidayet Demir ve belediye çalışanlarının katıldığı Sosyal Denge Sözleşmesi imza töreni yapıldı.
Başkan Topaloğlu, düzenlenen programda yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN ile Sosyal Denge Sözleşmesi imzalamak üzere bir araya geldiklerini söyleyerek, "2010 yılındaki anayasa değişikliği ile kamu çalışanlarına sendika kurma ve toplu sözleşme hakkı verildiğini Ancak, bunun kanuni düzenlemesi henüz oluşamadığı için o süreç içerisinde sosyal denge tazminatıyla ilgili çalışmalarımızı tamamlayamadık. Bazı sorunlar ve hukuki engeller vardı. Hepimizin bildiği gibi Nisan ayında (TBMM) parlamentomuzca kabul edilen 6289 sayılı kanunda yeni düzenlemeler ortaya kondu. Bunlardan biri de belediyelerde ve İl Özel İdareleri’nde çalışan devlet memurlarının, kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personelin sosyal denge tazminatı almalarına yönelik düzenlemeydi. Artık kanuni düzenlemesi de yapılmıştı. Bu kapsamda geri kalan kısmı da Belediye Meclis'imize ve bizlere düşmüştü. Belediye Meclisimiz de ilgili kararı oy birliği ile aldı ve bize bildirdi. Bizde bugün gerekeni yapmak üzere buradayız" dedi.
BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Sever ise mutlu bir gün yaşadıklarını belirtti. 19 Mayıs Belediyesi çalışanlarının bugüne kadar gösterdikleri performansın çok daha iyisini bundan sonra göstereceklerine inandıklarını anlatan Sever, Başkan Topaloğlu ve Belediye meclis üyelerine teşekkür ederek,  "Biz sendika olarak "Yöneticilerle, çalışanlarla, iş verenle ve iş görenle karşılıklı diyalog içinde sözleşmelerimizi bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Topaloğlu ve Sever, Sosyal Denge Sözleşmesini imzaladı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.