'15 Temmuz' müze oldu

'15 Temmuz' müze oldu

Canik Belediyesi tarafından gençlerin Türk tarihini ve 15 Temmuz'u unutmaması amacıyla hayata geçirilen 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi gün sayıyor. Müzede, 15 Temmuz'un simgesi boğaz köprüsü minyatürle anlatılıyor.

A+A-

Canik Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayacak. Belediye tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde hayata geçirilen 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'nde artık son rötuşlar yapılıyor. Malazgirt zaferinden bugüne Türk tahininin yansıtıldığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı müzede, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halkın darbecilere direnişinin minyatür objelerle anlatılması dikkat çekiyor.

İKİ BİN YILLIK TARİH

Malazgirt Zaferi'nden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine, Adnan Menderes'in idamından 15 Temmuz hain darbe gecesine kadar son iki bin yıldaki önemli dönemlerin yansıtıldığı müzenin çalışmalarını Canik Belediye Başkanı Osman Genç yakından takip ediyor. Beraberinde Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile birlikte müze çalışmalarını inceleyen Başkan Genç, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'nin, çocukların değerlerine bağlı şekilde gelişimleri açısından örnek alınacak bir eğitim projesi olduğunu söyledi.

AMAÇ, GENÇLERİN DARBEYİ UNUTMAMASI

Müzeyi hayata geçirerek gençlerin darbeleri unutmamasını amaçladıklarını belirten Başkan Genç, milli ve manevi değerlerle yetişen bir gençlik hedefleyen bir belediye olarak, gençleri ve çocukların hain darbe girişimini unutmamasını amaçladıklarını da söyledi.

15-temmuzz-001.jpg15-temmuzzz-001.jpgcanik-1-001.jpg

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.