1200 yıllık Çınar Tescillendi!

1200 yıllık Çınar Tescillendi!

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan 1200 yıllık dev çınar ağacı, 'anıt ağaç' olarak tescillenip, koruma altına alındı.

A+A-

Tekkeköy ilçesi Hamzalı Mahallesi'nde Hamit Akbaş'a ait bahçede yer alan çınar ağacı, heybeti ile görenlerin dikkatini çekiyor.

Tekkeköy Belediyesi tarafından 1200 yıllık olduğu tespit edilen çınar ağacı, Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca 'anıt ağaç' olarak tescillenip koruma altına alındı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, çınar ağacının ilçe için çok önemli bir değer olduğunu belirterek, "1200 yıllık bir ağacın altında gelenleri fotoğraflayıp kendisini de belki çocuklarına, torunlarına gösterebileceği fotoğrafları hediye etmeyi düşünüyoruz. Biz zaten bu ağacın 800-900 yıllık olduğunu orada yaşayan büyüklerimizden biliyorduk. Yaşı da araştırılıp tescillendiğinde 1200 yaşında olduğu ispatlandı. Bu ağaç gerçekten bir anıt ağaç. Nesilleri görmüş bir ağaç. Ortalama insan ömrünün 80 yıl olduğunu düşünürsek 15 nesli görmüş bir ağacın hikâyesini ortaya koyacağız. Bu şehrin ve ülkenin bir değeri olarak muazzam bir kültürel mirası ilçemiz için bir marka haline dönüştüreceğiz" dedi.

10-051.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.