12 Dev Adam çeyrek finalde

12 Dev Adam çeyrek finalde

2014 FIBA Erkekler Dünya Kupası 2. Tur maçında A Milli Basketbol Takımımız, Avustralya’yı 64-65 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

A+A-

Karşılaşama karşılıklı basketlerle başladı. Milliler art arda buldukları basketlerle bir ara öne geçmeyi başarsa da baskısını arttıran Avustralya farkı eritti ve öne geçti. Mücadelenin ilk periyodu Avustralya’nın 15-18’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci periyodun başında Avustralya maçı önde götürmeyi başardı. Fakat oyuna hız kazandıran ay-yıldızlılar farkı 2 sayıya kadar indirdi. Ataklarını sürdüren milliler öne geçmeyi başardı ama Avustralya çeyreğin son dakikalarında attığı basketle ilk yarıyı 1 sayı farkla 35-34 önde tamamladı.

Karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu. 3. periyotta Avustralya farkı açmaya başlasa da milliler geriye düştükleri maçta farkı kapatmaya başladı. Oyundan kopmayan ay-yıldızlılar çeyrekte büyük mücadele verdi fakat periyot 46-50 Avustralya üstünlüğü ile sona erdi.

Son periyotta farkı 1’e kadar indiren A Milli Basketbol Takımımız, öne geçmek için büyük çaba sarf etti. Farkın ara ara kapandığı periyot büyük çekişmeye sahne oldu. Periyodun son saniyelerinde geride olduğu maçta milliler art arda bulduğu üçlüklerle rakibini 65-64 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Bugün oynanan diğer 2. tur maçlarında ise Yeni Zelanda’yı 71-76 mağlup eden Litvanya ile Yunanistan’ı 90-72 mağlup eden Sırbistan çeyrek finale yükseldi. A Milli Basketbol Takımımız ise çeyrek finalde Litvanya ile karşı karşıya gelecek.

Günün son 2. tur maçında ise Brezilya ile Arjantin mücadele edecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.