112 ACİL SERVİS EKİPLERİ EYLEM YAPTI

112 ACİL SERVİS EKİPLERİ EYLEM YAPTI

Samsun’da 112 Acil Servis ekipleri, darp edilen arkadaşlarına destek vermek amacıyla eylem yaptı.

A+A-

Darp olayının gerçekleştiği Onkoloji Ünitesi'nin önünde yapılan eyleme Samsun’daki 112 Acil Servis ekipleri katıldı.
Ekip adına basın açıklaması yapan 112 Acil Servis'ten ATT Oğuz Çevik, “112 Acil Ambulans ekibimize bugün hasta yakınları tarafından yapılan şiddeti nefretle kınıyor, 'artık yeter' diyoruz. Biz, sağlık çalışanları olarak evlerine kadar gittiğimiz, yardım elini uzattığımız, 7 - 24 saat sağlık hizmeti verdiğimiz insanlar tarafından kötü muamelenin artık bitmesini istiyoruz. Kolluk kuvvetlerinin ve yargının bizim yanımızda olduklarını hissetmek istiyoruz” dedi.
Yardım elini uzattıkları insanlardan kötü muamele görmek istemediklerini belirten Çevik, “Biz, hastalara yardım etmek istiyoruz. Hiç kimsenin bu şekildeki muamelesini hak etmiyoruz. İnsanca elimizin insanca karşılanmasını istiyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan girişimlerin yeterli olmadığı aşikardır. Vatandaş her elini kaldırdığında bir sağlıkçının canının yanmasına hatta ölümle sonuçlanmasına neden olan olaylara 'artık yeter' diyoruz. Acil sağlık hizmeti sunarken, bir de böyle insanlarla uğraşmak istemiyoruz. Can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından 112 Acil Servis ekipleri ambulanslarına binip, siren sesleriyle bugünkü darp olayını protesto ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.