10 BİN KİŞİYE BALIK EKMEK

10 BİN KİŞİYE BALIK EKMEK

Samsun’da İlkadım Belediyesi'nce "1. Halk Ekmek Balık Festivali" düzenlendi.

A+A-

İlkadım Belediyesi 1. Halk Ekmek Balık Festivali’nde 10 bin kişiye balık ve ekmek ikram edildi. Festival Kurtuluş Yolu üzerindeki Yabancılar Pazarı karşısında yapıldı. Renkli görüntülerin sahne aldığı festivali çok beğendiklerini belirten vatandaşlar, “İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş bu festivali yaparak halkı bir araya getiriyor. Çok güzel bir uygulama” dediler.
Samsun’un deniz şehri olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Balık aynı zamanda gıda maddesidir. Balık tüketiminde daha fazla balık yemeyi sağlamak ve bir Karadeniz ve deniz şehri olan İlkadım ilçemizi bu festivalle de öne çıkarmak adına böyle bir organizasyon yaptık. Çok büyük bir ilgi var. Renkli ve güzel de bir ortam var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu festivali geleneksel hale getireceğiz. İleri ki festivallerde de balık tutma gibi etkinliklerde sağlayacağız. Ben bu tür sosyal etkinlikle halkımızı iç içe olmayı arzu ettim” diye konuştu.
Samsun’un Orta Karadeniz’in en büyük şehri olduğunun altını çizen İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “Samsun deyince akla balık geliyor. Balık ekmek çocukluğumuzda İstanbul’da meşhur olan o güzel tadı bugün burada tadıyoruz” şeklinde konuştu.
İlkadım Belediyesi’nin düzenlediği festivalde 10 bin kişilik uskumru balığı, 10 bin adet helva, 10 bin adet ekmek ve 10 bin adet de su dağıtıldı.
Düzenlen balık-ekmek festivalinin ardından Grup Zemheri de sevilen parçalarını seslendirdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum