10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası Mesajı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası Mesajı

Osman Topaloğlu’nun 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftası Mesajı;

A+A-

1948 yılında imzalanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, ekonomik ve sosyal hakların korunması, her türlü ayrımcılıkla baş edilebilmesi, kadın-erkek eşitliği, engelli ve çocuk haklarının sağlanması, işkence ve kötü muamelenin ortadan kaldırılması, kısacası insan hayatının garanti altına alınması yolunda en önemli adım niteliğindedir.

Türkiye bu konu ile alakalı olarak taraf ülkeler saflarında yerini almış ve bu bildirgeyi imzalamıştır. Bugüne kadar da bildirgeye bağlılığını her zaman teyit etmiştir.

Fakat son yıllarda Suriye’de işlenen insanlık suçları, Filistinli kardeşlerimize uygulanan İsrail zulmü, Mısır’da demokrasiden yana tavır koyan insanların gördüğü işkence ve ölümler dünya insan hakları bildirgesi ile bağdaşmamaktadır.

Müslümanlar üzerindeki bu zulmün artık son bulmasıyla birlikte insan hak ve özgürlüklerinin korunup kollandığı bir hayatın içinde olmayı dileyerek, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftasını en içten dileklerimle Kutlar, saygı ve sevgilerimi Sunarım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.